Дисципліна змалку. Про те, як ліцеїсти проходили еко-квест.

Відкриття виставки “Крилаті вісники волі”

«У п’ятницю 23 вересня 2022 року в ораторіумі відбулося відкриття виставки “Крилаті вісники волі”, яка інформує про дивовижний світ птахів Карпат.

Відкриття виставки було розпочато вступним словом, яке виголосили секретар Комісії з екології МГКЄ, керівник ГО “Інститут еколого-релігійних студій” Олександр Бокотей, а також директорка ліцею TheoBand Лариса Гричка.

Про представників природного світу представлених на інформаційних стендах виставки розповіла автор виставки, старший науковий співробітник Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького, експерт Інституту еколого-релігійних студій Руслана Джахман. В ході виставки дітки проявляли чималий інтерес, брали активну участь у діалозі з пані Русланою та з великим зацікавленням вивчали птахів представлених на стендах.

Виставка підготовлена за ініціативи Комісії з екології МГКЄ в рамках співпраці з Союзом охорони природи Німеччини (NABU) та складається з 10 стендів на яких представлена інформація про різноманіття птахів Закарпаття, особливості їхнього життя протягом року та характерні місця існування певних видів у природному середовищі.

Діти мали можливість перевірити свої знання і позмагатися у вмінні працювати в команді, виконуючи завдання квесту.

Поділившись на команди, школярі завзято приступили до виконання цікавих завдань на зупинках, а саме: „Посортуй сміття”, „Відгадай прислів’я”, „Квіти українського віночку”, „Де чий дзьоб?”, з якими успішно впоралися. У підсумку команди нагороджено грамотами та цікавими подарунками від партнерів заходу. Першість виборола команда „Гриби”.

Під час екологічного заходу діти активно обговорили, як саме вони можуть долучитись до охорони та збереження природи, зокрема, свято дотримуватись головного правила – „Не нашкодь природі”! А це означає: не засмічувати галявину, на якій відпочиваєте; висаджувати дерева у прибережній зоні; дотримуватись правил полювання та рибної ловлі; не турбувати, не лякати тварин у сезон тиші; відпочиваючи, не вмикати голосно музику; не забруднювати водойму, біля якої живете, а вивчати навколишній світ і ділитися своїми знаннями з однолітками.», — текст Оксана Кремінь.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *