Знакова подія, – о. Владислав Ігнатишин

Мабуть, лише лінивий не чув останні новини про наш ліцей! Але це, справді, знакова подія, про яку має бути окрема згадка.

Саме вчора, 17 вересня, владика Ніл здійснив освячення нашого навоствореного освітнього духовного центру! Дата обрана невипадково, адже в цей день відзначали 70-річчя з дня народження покійного Мілана Шашика –єпископа, для якого освіта і формація сучасної молоді завжди були на першому місці. За його ініціативи та благословіння були закладені перші камені пасторального центру, на базі якого виріс та успішно почав функціонувати наш ліцей «ТЕОБЕНД».

Задля вшанування неосягненного внеску у створення навчального закладу у великій актовій залі було встановлено скульптурне зображення фундатора –єпископа Мукачівської Греко-Католицької єпархії Мілана.

Владика Ніл розповів, що школу-ліцей на території собору освячують саме сьогодні невипадково. Адже відкриття цього закладу було справою життя покійного владики Мілана Шашіка протягом останніх років життя. Тож символічно вирішили довершити почату владикою справу саме у день його народження.

«Отець Владислав, котрий є керівником навчального закладу, розповів, що тут свого часу були технічні приміщення. Більшу частину роботи з переобладнання будівлі було проведено за владики Мілана, який залучив для цього кошти з усього світу.
За фактом ліцей «ТеоБЕНД» запрацював ще два тижні тому. Наразі у ньому навчається 128 учнів», — згадується на про наш ліцей на інформ-сторінках обласної ради.

На події були присутні численні журналісти, матеріали їх репортажів можете переглянути за посиланнями:
https://fb.watch/fD4jJf2LLI/
https://fb.watch/fD4kZXQZ_D/
https://fb.watch/fD4nfKiwDP/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02AQ5pCRJZyVP8mRKQ7aJmxZEd1dCXTMNN539bnsSHVYZRfMeYnjrWkANtRBUx9GvGl&id=100063982592863
https://youtu.be/PE0myT5FRyE

Упевнені, що це лише початок нашої історії як відновленого греко-католицького ліцею при катедральному соборі.

Слідкуйте за нашими сторінками у Facebook та Instagram , щоб не пропустити цікаві дописи про життя нашого ліцею й найновіші новини!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *